Soorten Piercings

Oorpiercing

Van alle plekken is en blijft het oor het populairst. Knopjes, ringetjes, groot of klein, in de oorlel of op een andere plek, het dragen van oorbellen wordt gezien als een mooie versiering die naar je eigen smaak aan te passen valt. Vandaag de dag is het heel normaal dat een meisje als kind al gaatjes krijgt, maar oorbellen hebben een lange geschiedenis. Dit artikel geeft een overzicht van verschillende soorten oorpiercings, en gaat wat dieper in op de gaatjes in de oorlellen.

Een sieraad in de oorlel is de meest bekende en gangbare oorpiercing, maar het oor bestaat uit veel verschillende stukjes kraakbeen met elk een andere naam. De meeste van deze stukjes kunnen goed gepiercet worden. Hieronder wordt een overzicht gegeven van de mogelijkheden.

 

De nummers 2 t/m 13  worden door een stuk kraakbeen gezet, deze zullen anders gezet  en verzorgd worden dan de oorlelpiercing (1.Lobe en Transverse - Lobe). Bij het schieten van deze piercings kan het kraakbeen versplinteren en daarmee problemen veroorzaken. Volgens de FOD Volksgezondheid mogen deze piercings alleen gezet worden door met de hand een naald door het kraakbeen heen te drukken. De piercing heeft vervolgens minimaal 3 maanden nodig om te genezen, al wordt er ook wel uitgegaan van 6 of zelfs 9 maanden. 

Op de pagina Prijzen piercings kunt u ons volledig assortiment piercings inclusief prijzen terug vinden.

Gaatjes laten schieten is de goedkoopste piercing en kan al voor €15,-

 

Voor het gaatjes schieten in de oorlel

werkt Inked By SJ met Studex System75 

voor meer informatie kunt u terecht

op de pagina Studex Oorbellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het gaat heel gemakkelijk en is bijna pijnloos. Je kunt nog een tijdje een licht branderig gevoel

hebben, maar hier zul je weinig last van moeten hebben. De oorbel is de enige piercing die geklikt mag worden met een speciaal pistool. Het is echter ook mogelijk dat de gaatjes met de hand worden

gepiercet door een naald door de oorlel te steken.

 

 

De oorlel wordt eerst gedesinfecteerd en de plek waar het gaatje moet komen wordt afgetekend met een speciale stift. Daarna wordt het gaatje gemaakt en de oorbel erdoorheen gehaald.

In eerste instantie krijgt u een knopje in uw oor. Deze is makkelijker schoon te houden en geeft minder kans op problemen dan een ringetje. Na de genezing van 6 tot 8 weken kunt u de oorbel vervangen.

Er bestaat kort na de genezing nog wel een kans dat het gaatje dichtgroeit als u een paar dagen geen oorbel draagt. Dit duurt nog ongeveer een half jaar. Het is mogelijk om meerdere gaatjes in een oorlel te laten prikken. Dit kan op hetzelfde moment, of een gaatje kan er later bij geprikt worden. 

LET OP!!!

De onderstaande piercings worden in het kraakbeen geplaatst. Ondanks dat kraakbeen vrij flexibel is, bestaat er een kans dat deze versplintert en gaat vervormen of ontsteken wanneer de piercing geschoten wordt. Daarom mogen deze piercings enkel gepiercet worden.

Hierbij wordt er met een naald door de piercer zelf een gaatje gemaakt en worden deze risico's uitgesloten!

Helix piercing

Je kunt je oor op vele manieren met een sieraad versieren. Een helix piercing is een van de mogelijkheden. Maar wat is een helix eigenlijk? 

Elk stukje kraakbeen en vlees van het oor heeft een eigen naam. Het woord helix komt uit het Grieks en betekent spiraal. Het is dan ook niet gek dat de spiraalvormige bovenrand van het oor hiernaar is vernoemd. Het is het randje van de oorschelp dat omgeklapt is, en loopt van de oorlel tot vlak boven de tragus. De antihelix bestaat ook, maar dit is het kraakbeenrandje dat verder naar binnen staat en rondom de gehoorgang loopt.

Doordat de helix best een groot oppervlak heeft, zijn er veel mogelijkheden in waar je hem kunt laten  zetten. Voor meer informatie en Prijzen kunt u ons altijd contacteren.

 

 

Tragus piercing

De buitenkant van het oor bestaat uit verschillende kleine onderdelen met elk een eigen naam. De tragus is het kleine stukje kraakbeen dat vlak voor je gehoorgang zit. Het moet niet verward worden met de Anti-Tragus 

Dit is namelijk het randje kraakbeen vlak boven de oorlel. De tragus is het stukje waarmee je je oren dicht kunt drukken, of waar oordopjes achter blijven hangen. Het komt van het Griekse woord tragos, dat geit betekent. Het verhaal hierachter is dat oorhaar dat rond dit gebied kan groeien ook tragus wordt genoemd en doet denken aan de sik van een geit.

 

Bij de een is de tragus groter dan bij de ander, maar over het algemeen zijn ze allemaal wel geschikt om een piercing in te laten zetten. Voor meer informatie over de Traguspiercing en andere piercings kunt u ons altijd bellen of appen op het nummer:  +32(0)499729371

 

Op de pagina Prijzen piercings kunt u ons volledig assortiment piercings inclusief prijzen terug vinden..

 

 

Neuspiercing

Dit is de bekendste neuspiercing. Vooral Indische vrouwen hebben er een. Het is sinds de 16de eeuw een onderdeel van hun cultuur. Een ringetje of knopje in de linkerneusvleugel zou volgens de principes van Ayurveda, een Indische geneeswijze, menstruatiepijn verminderen en een bevalling gemakkelijker maken.

Het zetten van een piercing in de neusvleugel gebeurt op dezelfde manier als andere piercings. De piercer prikt met een naald een gaatje en haalt de piercing erdoorheen. Hiervoor wordt een speciaal neusknopje gebruikt die geen scherpe randjes of uiteindes heeft. Pas na de genezing kun je het knopje laten vervangen door een ringetje.

Bij de neusvleugelpiercing heb je vaak al vrij snel geen pijn meer. Sommige mensen hebben zelfs gedurende de hele genezingsperiode nergens last van. Toch is het belangrijk om de piercing goed te verzorgen. Het gaatje heeft zeker minimaal 3 maanden de tijd nodig om te genezen. Houdt de neus goed schoon met aftercareproducten.

Voor meer informatie over de neuspiercing en andere soorten  piercings kunt u ons altijd bellen of appen op het nummer +32(0)499729371 

 

Lip piercing

De meeste lip piercings gaan niet door de lip zelf. In plaats daarvan wordt het gaatje aan de rand van de lip gemaakt. Er is erg veel te variëren met de plaatsing. Je kunt het sieraad bijvoorbeeld in het midden of aan de zijkant van de lip laten plaatsen. Je kunt ook kiezen uit de boven- of onderlip.

Het zetten van een lip piercing gebeurt op dezelfde manier als andere piercings.

Houd er wel rekening mee dat je voorzichtig met je piercing om moet gaan. Net als bij tongpiercings, kunnen lip piercings je tanden en tandvlees ernstig beschadigen. Dit kan voorkomen worden door de juiste soort piercing te gebruiken en een piercer uit te zoeken die weet waar hij of zij rekening mee moet houden. Inked By SJ staat altijd tot u beschikking mocht u vragen hebben omtrent lip piercings en/of andere piercings.

Tevens kan Inked By SJ de volgende lip piercings zetten:


 

 1. Lobe

 2. (Inner)Conch

 3. Snug

 4. Auricle

 5. (Outer)Conch

 6. Pinna

 7. Orbital

 8. Rook

 9. Helix

 10. scaffold

 11. Daith

 12. Tragus

 13. Anti-Tragus

 14. Transverse - Lobe

inked by sj studex gaatjes schieten oorbellen maasmechelen
inked by js oorbellen

 

Voor meer informatie over de Lip piercing en andere soorten piercings kunt u ons altijd bellen of appen op het nummer +32(0)499729371 

 

 

 

Het is niet aan te raden om voor een lip piercing een microdermal te gebruiken. Het lijkt een ideale optie, omdat er dan aan de binnenkant van je mond helemaal geen metaal komt te zitten. Je lippen zijn echter erg beweeglijk, dus de kans dat de microdermal niet goed geneest is erg groot.

Een lip piercing geneest vrij snel. Gemiddeld heeft het 6 tot 9 weken de tijd nodig. In eerste instantie zal je lip iets opzwellen. Om die reden wordt de piercing gezet met een iets groter zwelsieraad. Zodra de zwelling is weggetrokken kun je het laten vervangen door de piercing van jouw keuze. Gedurende die tijd is het belangrijk om je piercing goed te verzorgen. Aan de binnenkant van je mond komt het immers gemakkelijk in aanraking met bacteriën uit eten en drinken.

Gebruik daarom ook altijd goed onze aftercareproducten om problemen de voorkomen.

Tong piercing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaak wordt ons gevraagd of een tongpiercing niet in de weg zit. Denk maar eens na over wat je allemaal met je tong doet. Je praat, eet of zoent.

Bij de tongpiercing zorgen we ervoor dat de piercing op een plek wordt gezet waar je er geen last van hebt. Je kunt gewoon eten en gaat er ook niet anders van praten. Echte problemen komen niet vaak voor.

Dit betekent niet dat er helemaal geen risico’s zijn. De tong is een spier die van bloed moet worden voorzien. Vooral aan de onderkant van je tong kun je goed zien dat er een paar grote aders en slagaders door lopen. Als deze geraakt worden krijg je hevige bloedingen.

 

Een ander risico, en een van de grootste problemen, is dat de piercing te veel in contact komt met uw tanden. Dit kan voorkomen wanneer de piercing te ver naar voren is geplaatst, of als u er te veel mee gaat spelen in uw mond. Dit kan ervoor zorgen dat uw tanden afslijten of zelfs afbreken.

 

De kans dat er problemen ontstaan zijn gelukkig niet erg groot wanneer u de piercing door Inked By SJ laat zetten. Wij hebben genoeg kennis en ervaring om te zorgen dat de piercing op de juiste plek komt. Bloedvaten zijn goed te vermijden, en wat u er achteraf mee doet heeft u zelf in de hand.

Laat u daarom ook voor het piercen grondig informeren.

Voor een tongpiercing wordt er gebruik gemaakt van een barbell, een staafje met aan beide kanten een bolletje. Met behulp van een naald wordt deze door de tong heen gedrukt. Een ringetje wordt vaak vermeden, omdat deze te ver naar voren gezet moet worden en daardoor te veel tegen de tanden aan komt. De eerste barbell is vrij lang om ervoor te zorgen dat er genoeg ruimte is voor de tong om op te zwellen tijdens het genezen. Na een paar weken wordt deze vervangen door een kortere.

Alhoewel het laten zetten van een tongpiercing veel overeenkomsten heeft met hoe andere piercings gezet worden, zijn er een paar verschillen. Daarom geven we hieronder stap voor stap aan hoe het in zijn werk gaat.

 1. Je moet je mond spoelen met speciaal mondwater om de tong schoon te maken.

 2. De tong wordt drooggedept en met speciale inkt wordt de plek waar de piercing komt te zitten aangegeven. Je mag je tong nu niet meer intrekken.

 3. De tong wordt door de piercer met een klem vastgehouden op de plek waar de piercing komt te zitten.

 4. Er wordt een naald door de tong heen geprikt, waarna de piercing erdoorheen wordt gehaald.

 5. De piercing wordt vastgezet en je mag je tong weer intrekken. 

 

 

Een tongpiercing zetten kan pijn doet maar verschilt per persoon. De een vindt het vervelender dat de tong droog aanvoelt, de ander dat de tong wordt vastgehouden met een klem. Het is sterk afhankelijk van wat je zelf onprettig vindt. Het zal even pijn doen, maar dit zal snel wegtrekken. Leg de focus op hoe je straks de shop uit loopt met een mooi nieuw sieraad. Bij erge, aanhoudende pijn is het verstandig om dit aan te geven bij ons.

Nazorg van een tongpiercing:

Net als bij elke piercing moet ook een tongpiercing goed verzorgd worden na het zetten ervan. De tong heeft als voordeel dat deze zich erg snel en gemakkelijk hersteld, maar als nadeel dat het door eten en drinken gemakkelijk in aanraking komt met bacteriën. Gemiddeld heeft de tong 4 tot 6 weken de tijd nodig om te herstellen. In die tijd is het belangrijk om de instructies van ons over wat je wel en niet moet doen goed op te volgen om problemen zoveel mogelijk te voorkomen. Gedurende de dag helpt je speeksel om de tong zo goed mogelijk bacterievrij te houden. Twee keer per dag je tanden poetsen en je mond spoelen met alcoholvrij mondwater helpt ook. Eventueel kunt u de piercing extra schoonspoelen met een zoutoplossing. Denk er daarnaast aan dat aan de piercing zitten of ermee spelen in de mond juist problemen kan veroorzaken.

Het is normaal dat de tong de eerste paar dagen licht gezwollen is. Dit kan lastig zijn met praten en eten. De tong koelen met bijvoorbeeld koude dranken of een ijsklontje in de mond nemen helpt om de zwelling iets te verminderen. Probeer warme dranken juist te vermijden.

Zelfs als je alles netjes doet bestaat er altijd een kans dat er een ontsteking ontstaat. Als je erge pijn houdt en als je tong gezwollen blijft is het verstandig om contact op te nemen met Inked By SJ of uw huisarts. Haal niet zelf de piercing eruit. Je kunt het dan erger maken.

Inked By SJ  is van mening dat het laten zetten van een piercing niet duur hoeft te zijn en 

hebben de juiste kennis en ervaring in huis om jou de beste kwaliteit te leveren.

Voor meer informatie  en Prijzen over de tong piercing en andere soorten piercings kunt u ons altijd bellen of appen op het nummer +32(0)499729371 

Wenkbrauwpiercing

De geschiedenis van de wenkbrauwpiercing is relatief kort. Waar andere piercing soorten soms een geschiedenis hebben die tot duizenden jaren teruggaat.

In de jaren 70' begon de piercingcultuur zijn opmars te maken en  wordt er veel geëxperimenteerd met de mogelijkheden om het lichaam te piercen. Met name in de punkscene bleek de wenkbrauwpiercing aan te slaan.

 

Een wenkbrauwpiercing wordt verticaal in de wenkbrauw gepierced, het horizontaal plaatsen van de wenkbrauwpiercing is ook mogelijk. De plek waar de wenkbrauw piercing wordt geplaatst gaat in samenspraak met de klant en hangt af van de structuur van de wenkbrauw. De meeste wenkbrauwpiercings worden geplaatst schuin boven de ooghoek. De plek schuin boven de ooghoek wordt gekozen zodat de wenkbrauwpiercing op de huid kan rusten.

Gebruikte piercingsieraden bij een wenkbrauwpiercing
Als sieraad wordt vaak gekozen voor een gebogen barbell (staafje) of ringetje. De dikte is over het algemeen 1,2mm. Het wisselen voor een korter staafje is gratis. De gemiddelde genezingstijd van een wenkbrauwpiercing is 6 tot 8 weken.

De genezing van een wenkbrauwpiercing hangt van persoon tot persoon af maar gemiddeld mag je op 4 a 5 weken rekenen, maar best wacht je toch 3 maanden om je juweeltje te vervangen .

Wenkbrauw piercings worden enkel boven de 18 jaar geplaatst, onder de 18 jaar alleen met toestemming van één van de ouders. Neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee. In geval van twijfel kunnen wij hierom vragen. De ouder en het kind, moeten zich beiden legitimeren. Eén van de ouders moet tekenen voor goedkeuring.

nked By SJ  is van mening dat het laten zetten van een piercing niet duur hoeft te zijn en 

hebben de juiste kennis en ervaring in huis om jou de beste kwaliteit te leveren.

Voor meer informatie en Prijzen over de tong piercing en andere soorten piercings kunt u ons altijd bellen of appen op het nummer +32(0)499729371 

Navelpiercing

 

 

 

 

 

 

 

Een navelpiercing wordt niet in de navel zelf gezet, maar door de huid aan de rand ervan. Het meest gebruikelijke is om de bovenrand te laten piercen, maar het kan aan elke willekeurige kant.

Houd er wel rekening mee dat een navelpiercing ook risico’s met zich mee brengt. Hieronder wordt een overzicht gegeven, maar het is sterk aan te raden om je door ons goed te laten informeren wanneer je een navelpiercing overweegt. 

Geschikte navels

Helaas is een navelpiercing niet voor iedereen mogelijk. Wanneer er te veel druk op het sieraad kan staan is het ten sterkste af te raden om een navelpiercing te nemen, omdat er dan een grote kans is dat er irritaties en ontstekingen ontstaan.

 

Dit is bijvoorbeeld het geval als je buik zich omvouwt op je navel als je zit of voorover buigt. Sowieso is er bij mensen met een dikkere buik de kans groter dat de piercing uitgroeit. Het lichaam stoot de piercing dan af en deze zal na verloop van tijd eruit vallen. Daarnaast kan er bij een bolle navel niet genoeg ruimte zijn. Er is ook de mogelijkheid om deze direct te laten piercen, maar dit is niet altijd mogelijk. Degene die hier het beste over kan oordelen is de piercer.

Wanneer jouw navel geschikt is bevonden, kun je de navelpiercing laten zetten. Trek het liefst een shirt aan die niet te strak zit en die je gemakkelijk omhoog kan doen. Ook mag je broek niet te hoog in de taille zitten. Je kleding zal dan niet in de weg zitten tijdens, maar ook na het piercen.

De navelpiercing is een surface piercing. Dit houdt in dat het sieraad door een huidplooi wordt gezet. Dit wordt op dezelfde manier gedaan als een kraakbeenpiercing. Met een klem wordt de huidplooi vastgehouden en een naald erdoorheen gedrukt. Wanneer de naald wordt teruggetrokken haalt de piercer het sieraad erdoorheen.

Een veel gestelde vraag is of het zetten van een piercing pijn doet. Hier valt geen simpel antwoord op te geven. Het is sterk afhankelijk van jouw pijngrens en hoe gevoelig het gebied rond je navel is. Ook ervaren mensen die constant over de pijn nadenken het vaak als erger. Probeer lekker te ontspannen en na te denken over hoe je straks wegloopt met een mooi sieraad. In ieder geval moet de pijn die je voelt snel wegtrekken. Indien dit niet het geval is, is het verstandig om dit aan te geven bij ons.

Nadat de navelpiercing is gezet, is een goede verzorging erg belangrijk. In tegenstelling tot vele andere piercings heeft een navelpiercing lang de tijd nodig om te genezen. Gemiddeld is er een hersteltijd van ongeveer 6 maanden. Het wordt afgeraden om de eerste paar weken in chloorwater te gaan zwemmen. Daarentegen kan zwemmen in zout water erg goed werken om infecties tegen te gaan, evenals de piercing schoonspoelen met een zoutoplossing.

Het is ook af te raden om broeken met een hoge taille te dragen. Door de rand van de broek kan de piercing in de verdrukking raken met alle gevolgen van dien. Daarnaast is er ook een verhoogd risico dat de piercing blijft haken. Het kan zelfs gebeuren dat de piercing uitscheurt.

In ieder geval kan het altijd gebeuren dat de wond die de piercing in feite achterlaat toch gaat irriteren of zelfs ontsteken. Het is verstandig om in alle gevallen alert te zijn. Een slecht verzorgde navelpiercing kan flinke littekens veroorzaken, of in het ergste geval kan de infectie tot ernstige gezondheidsproblemen leiden. Wees er bij problemen snel bij om dit te voorkomen door contact op te nemen met ons of uw je huisarts.

Inked By SJ  is van mening dat het laten zetten van een piercing niet duur hoeft te zijn en 

hebben de juiste kennis en ervaring in huis om jou de beste kwaliteit te leveren.

Voor meer informatie en Prijzen over een navelpiercing en andere soorten piercings kunt u ons altijd bellen of appen op het nummer +32(0)499729371 

 

 

 

Dermal piercing

Micro dermal anchor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Normaal gesproken wordt er bij het zetten van een piercing een gaatje gemaakt door de huid of kraakbeen. Het sieraad is vervolgens aan beide kanten van het gaatje zichtbaar. Bij een microdermal is dit niet zo. Hier wordt een kleine implantaat onder de huid geschoven. Op het deel dat boven de huid blijft uitsteken wordt een knopje geschroefd. Na de behandeling is alleen deze zichtbaar.

 

Dankzij de microdermal piercing kunnen er nu op vrijwel alle plekken op het lichaam piercings gezet worden. Met de normale piercingtechnieken is dit niet mogelijk op plekken waar de huid dicht op het bot ligt. De piercer kan dan geen grip krijgen op een huidplooi waar de piercing doorheen geprikt wordt. Indien dit toch gebeurt, is de kans groot dat de piercing vanwege de grote druk die ontstaat uitgroeit. Met een microdermal is deze druk een stuk kleiner, waardoor kans op uitgroei vermindert.

Microdermal laten zetten

Het laten zetten van een microdermal duurt niet lang, en wordt door veel mensen als minder pijnlijk ervaren dan het zetten van een gewone piercing. Het is echter geen volledige vervanging ervan.

 Je kunt het zelf goed testen of je een Microdermal of andere piercing kan zetten door te kijken of je een goed stuk huid tussen je vingers kunt pakken. Zo ja, dan kun je ook kiezen voor een surface piercing. Bij deze type piercing wordt het sieraad door een huidplooi gestoken, bijvoorbeeld bij de navel. Een voorbeeld waar zowel microdermals als surface piercings worden gezet is de onderbuik. 

Microdermals hebben wel een nadeel. Ze zijn namelijk niet zelf te verwijderen. Waar je een andere piercing simpelweg losmaakt en verwijdert, kan een microdermal alleen door Inked By SJ of huisarts weggehaald worden. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van jouw piercing. Inked By SJ staat altijd open voor al uw vragen. Wij zullen samen met u kijken of een microdermal de enige optie is, of dat er ook andere opties zijn.

Plaatsing van een dermal gaat als volgt:

De plek waar de piercing moet komen, wordt afgetekend en goed schoon gemaakt. Dan wordt er een gaatje van ca. 2 mm gemaakt in de huid met een punctienaald. Door het gaatje wordt een titanium voetje onder de huid geschoven. Bovenop dit titanium voetje / plaatje wordt daarna een mooie piercing geschroefd. Binnen een minuut ben je klaar.

 

De piercing zelf kan gemakkelijk vervangen worden door simpelweg het sieraad los te schroeven en er een ander voor in de plaats te doen. 

Nazorg van een dermal anchor

Het sneetje dat tijdens de behandeling gemaakt wordt, heeft tijd nodig om te genezen. Ook zitten er in het voetje van de piercing een paar gaatjes. Deze zijn er zodat de huid erdoorheen kan groeien, en het voetje daardoor beter op zijn plek houdt. Een volledig herstel duurt ongeveer vier tot zes weken.

Wij zullen je alle informatie die je nodig hebt meegeven. Hier staat bijvoorbeeld in dat je tijdens de genezing zoveel mogelijk van de piercing af moet blijven. Twee keer per dag moet je de piercing schoonmaken met aftercareproducten.

Was van tevoren eerst goed je handen. Let er ook op dat je niet achter je piercing blijft haken bij het aan- of uittrekken van kleding. Het kan dan gebeuren dat de piercing uitscheurt. Na genezing is de kans minder groot, maar houd er rekening mee dat het ook daarna kan gebeuren. Bent u blijven haken en twijfelt u of het nog goed zit? Ga er dan mee terug naar de piercer of uw huisarts.

Vlak na de behandeling zal de plek iets rood zijn en kan het wat gevoelig aanvoelen. Na een paar dagen zal dit wegtrekken. Blijft de plek erg rood, doet het pijn en komt er vocht uit, neem dan direct contact op met de piercer of huisarts. De piercing is dan ontstoken en moet gelijk behandeld worden.

Prijzen

Vanwege het gemak waarmee microdermals worden gezet en de relatief korte genezingsperiode kiezen veel mensen ervoor om er meerdere in één keer te laten zetten.

Inked By SJ biedt u in dit geval een korting aan. Eén microdermal kost bij ons € 55,-, twee € 100,- en drie € 150-. Deze prijzen gelden bij het zetten van meerdere microdermals bij één persoon.

 

Populaire plekken

Na de introductie van de microdermal piercing zijn er een aantal plekken erg populair geworden. Hieronder wordt een overzicht gegeven:

 • Gezicht: Dit kan op verschillende plekken. In het midden van het voorhoofd of naast een oog zijn het bekendst.

 • Nek: Vaak worden er in de nek meerdere microdermals gezet. Denk bijvoorbeeld aan één piercing aan beide kanten.

 • Borst: Dit is een van de populairste plekken. Eén piercing op beide sleutelbenen komt veel voor. Vrouwen laten vaak een piercing tussen, of boven de borsten zetten.

 • Arm: Met name de onderarm en de handen zijn plekken waar men een microdermal laat zetten.

 • Buik: De navelpiercing is nu niet meer de enige piercing die op de buik wordt gezet. Men laat nu bijvoorbeeld drie microdermals diagonaal aan de zijkant van de onderbuik zetten.

Microdermal piercings zijn goed te combineren met een tattoo. Zo kan bijvoorbeeld bij een tekst de piercing op een uiteinde van een letter komen. Bij tatoeages van dieren kunnen de ogen vervangen worden door een piercing. Door de combinatie krijgt het geheel een hele andere uitstraling.

 

 

 

Tepelpiercing

De tepelpiercing wordt gezet in de tepel zelf. Omdat de tepel zich kan intrekken, wordt de piercing zo dicht mogelijk tegen de tepelhof aan gezet. De tepelhof is het gekleurde stukje huid rondom de tepel. Meestal komt het sieraad horizontaal te zitten, maar elke richting is mogelijk. Je kunt zelfs meerdere piercings in één tepel laten zetten.

 

Bij het piercen van het gaatje is het belangrijk dat de tepel goed gedesinfecteerd wordt. De plek waar de piercing moet komen wordt daarna met speciale inkt afgetekend. Daarna zal de piercer de tepel vasthouden met een speciale klem. Zodra deze goed zit, wordt er een naald door de tepel heen gestoken, en kan het sieraad erdoorheen gehaald worden.

 

Dit sieraad kan een barbell (een kort staafje met aan beide kanten een bolletje), of een captive bead ring (een ringetje met een bolletje) zijn. Na de genezing kan deze vervangen worden voor iets anders, bijvoorbeeld door een tepelschild (een barbell met een extra versiering om de tepel heen).

De tepel is een erg gevoelig lichaamsdeel. De prik van de naald kun je flink voelen, maar dit trekt over het algemeen snel weg zodra de piercing erin zit. De tepel zal daarna nog een paar dagen wat gevoelig zijn, al hoeft dit niet onprettig te zijn. De stimulerende werking van de tepelpiercing werkt gelijk.

Er zijn manieren om de pijn tijdens het zetten te verzachten. Piercen wordt in principe zonder verdoving gedaan, maar je kunt er wel van tevoren naar vragen. Als je erg bang bent voor de pijn, kun je je het beste zo goed mogelijk door ons laten informeren .

We staan open voor al uw vragen, zullen u geruststellen en vertellen wat u wel en niet moet doen. Nadenken over de pijn maakt het sowieso altijd erger, dus denk liever aan het plezier dat je later van je piercing zult hebben.

Na het zetten van de tepelpiercing zul je vrijwel direct wat merken van de stimulerende werking ervan. Het is wel belangrijk om niet te hard van stapel te lopen, en de piercing goed te verzorgen. Een volledig herstel heeft gemiddeld drie tot negen maanden de tijd nodig. In die tijd moet het wondje vooral goed schoongehouden worden. Gebruik hiervoor de instructies en aftercareproducten.

Een goede nazorg voorkomt dat de piercing wordt afgestoten, of dat er ontstekingen ontstaan. In ernstige gevallen kan een infectie leiden tot verwijdering van de borst (bij een vrouw) of andere ernstige gezondheidsproblemen. Dit komt niet vaak voor, maar het is om deze redenen zeer verstandig om de verzorgingsinstructies van ons op te volgen. Mochten er toch problemen ontstaan, neem dan zo snel mogelijk contact op met Inked By SJ of de huisarts. Bij een snelle behandeling is de kans op ernstige problemen klein.

Borstvoeding

Als vrouw kun je je afvragen of een tepelpiercing het geven van borstvoeding belemmert. Bij een slechte genezing kunnen de melkbuisjes geblokkeerd raken door littekenweefsel, maar als de piercing goed wordt gezet en goed geneest zijn er geen problemen. De melkklieren worden niet aangetast, en de buisjes blijven vrij om de melk door te laten. In principe kun je de piercing zelfs gewoon inhouden tijdens het voeden, maar het is wel sterk aan te raden om hem even uit te doen. Je baby kan door het sieraad problemen hebben met zuigen of zijn mond bezeren. In ernstige gevallen kan de piercing zelfs losraken en stikgevaar opleveren.

 

Het is echter niet aan te raden dat de piercing tijdens de genezing regelmatig verwijderd wordt. Om die reden worden tepelpiercings niet gezet bij zwangere of borstvoeding gevende vrouwen. Het is voor vrouwen dus erg belangrijk om een goed moment uit te kiezen voor het zetten van een tepelpiercing.

LET OP!!!

Inked By SJ zet buiten de tepelpiercing geen andere erotische piercings.

Piercen bij vrouwen tijdens de zwangerschap word niet gedaan.

Piercings worden enkel boven de 18 jaar geplaatst, onder de 18 jaar alleen met toestemming van één van de ouders. Neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee. In geval van twijfel kunnen wij hierom vragen. De ouder en het kind, moeten zich beiden legitimeren. Eén van de ouders moet tekenen voor goedkeuring.

Voor meer informatie omtrent hygiëne kunt u ons altijd contacteren of de pagina van de

  FOD Volksgezondheid raadplegen.

Bij iedere piercing krijgt u bij ons een formulier met alle nazorginstructies.

Mochten er ondanks onze uitleg op deze pagina nog altijd vragen zijn dan staan we ten alle tijden tot uw beschikking voor aanvullende informatie.

U mag ons altijd contacteren op het nummer:

+32(0)499729371

Wij verwelkomen u graag in onze shop:

Inked By SJ | Rooshaegenweg 27 | 3630 | Maasmechelen

 • Facebook - Grey Circle
 • Twitter - Grey Circle
 • YouTube - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle

INKED BY SJ

Est.2016