top of page

Soorten Piercings

Oorpiercing

Van alle plekken is en blijft het oor het populairst. Knopjes, ringetjes, groot of klein, in de oorlel of op een andere plek, het dragen van oorbellen wordt gezien als een mooie versiering die naar je eigen smaak aan te passen valt.  

Een sieraad in de oorlel is de meest bekende en gangbare oorpiercing, maar het oor bestaat uit veel verschillende stukjes kraakbeen met elk een andere naam. De meeste van deze stukjes kunnen goed gepiercet worden.

 

Hieronder wordt een overzicht gegeven van de mogelijkheden die u bij ons kunt laten schieten en piercen.

OORBELLEN 

  1. Oorlel gaatjes gezet door het Studex System75 

  2. Bij Kinderen onder de 7 jaar plaatsen wij enkel Tiny Tips Oorbellen 

Voor het gaatjes schieten in de oorlel

werkt Inked By SJ met Studex System75™ 

voor meer informatie kunt u terecht

op de pagina Studex Oorbellen.

Het gaat heel gemakkelijk en is bijna pijnloos.

Je kunt nog een tijdje een licht branderig gevoel

hebben, maar hier zul je weinig last van moeten hebben. De oorbel is de enige piercing die geklikt mag worden met een speciaal pistool. Het is echter ook mogelijk dat de gaatjes met de hand worden gepiercet door een naald door de oorlel te steken

De oorlel wordt eerst gedesinfecteerd en de plek waar het gaatje moet komen wordt afgetekend met een speciale stift. Daarna wordt het gaatje gemaakt en de oorbel erdoorheen gehaald.

In eerste instantie krijgt u een knopje in uw oor. Deze is makkelijker schoon te houden en geeft minder kans op problemen dan een ringetje.

Na de genezing van 6 tot 8 weken kunt u de oorbel vervangen.

Er bestaat kort na de genezing nog wel een kans dat het gaatje dichtgroeit als u een paar dagen geen oorbel draagt. Dit duurt nog ongeveer een half jaar. Het is mogelijk om meerdere gaatjes in een oorlel te laten prikken. Dit kan op hetzelfde moment, of een gaatje kan er later bij geprikt worden. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

inked by sj studex gaatjes schieten oorbellen maasmechelen
inked by js oorbellen

PIERCEN                            

  1. Oorlel gaatjes piercen           

  2. Helix Piercing                      

  3. Flat Piercing                         

  4. Tragus Piercing                   

  5. Conch Piercing                    

  6. Forward Helix Piercing        

  7. Anti Tragus Piercing

  8. Industrial Piercing

OVERIGE PIERCINGS  

  9. Navel Piercing 

10. Micro dermal Piercing

11. Tepel Piercing

12. Neus Piercing

13. Lip Piercings

 

De nummers 2 t/m 8  worden door een stuk kraakbeen in het oor gezet, deze zullen anders gezet  en verzorgd worden dan de oorlelpiercing.

 

Bij het schieten van deze piercings kan het kraakbeen versplinteren en daarmee problemen veroorzaken. Volgens de FOD Volksgezondheid mogen deze piercings alleen gezet worden door met de hand een naald door het kraakbeen heen te drukken. De piercing heeft vervolgens minimaal 3 maanden nodig om te genezen, al wordt er ook wel uitgegaan van 6 of zelfs 9 maanden


 

Navelpiercing

FullSizeRender-5.jpg

Een navelpiercing wordt niet in de navel zelf gezet, maar door de huid aan de rand ervan. Het meest gebruikelijke is om de bovenrand te laten piercen, maar het kan aan elke willekeurige kant.

Houd er wel rekening mee dat een navelpiercing ook risico’s met zich mee brengt. Hieronder wordt een overzicht gegeven, maar het is sterk aan te raden om je door ons goed te laten informeren wanneer je een navelpiercing overweegt. 

Geschikte navels

Helaas is een navelpiercing niet voor iedereen mogelijk. Wanneer er te veel druk op het sieraad kan staan is het ten sterkste af te raden om een navelpiercing te nemen, omdat er dan een grote kans is dat er irritaties en ontstekingen ontstaan.

 

Dit is bijvoorbeeld het geval als je buik zich omvouwt op je navel als je zit of voorover buigt. Sowieso is er bij mensen met een dikkere buik de kans groter dat de piercing uitgroeit. Het lichaam stoot de piercing dan af en deze zal na verloop van tijd eruit vallen. Daarnaast kan er bij een bolle navel niet genoeg ruimte zijn. Er is ook de mogelijkheid om deze direct te laten piercen, maar dit is niet altijd mogelijk. Degene die hier het beste over kan oordelen is de piercer.

Wanneer jouw navel geschikt is bevonden, kun je de navelpiercing laten zetten. Trek het liefst een shirt aan die niet te strak zit en die je gemakkelijk omhoog kan doen. Ook mag je broek niet te hoog in de taille zitten. Je kleding zal dan niet in de weg zitten tijdens, maar ook na het piercen.

De navelpiercing is een surface piercing. Dit houdt in dat het sieraad door een huidplooi wordt gezet. Dit wordt op dezelfde manier gedaan als een kraakbeenpiercing. Met een klem wordt de huidplooi vastgehouden en een naald erdoorheen gedrukt. Wanneer de naald wordt teruggetrokken haalt de piercer het sieraad erdoorheen.

Een veel gestelde vraag is of het zetten van een piercing pijn doet. Hier valt geen simpel antwoord op te geven. Het is sterk afhankelijk van jouw pijngrens en hoe gevoelig het gebied rond je navel is. Ook ervaren mensen die constant over de pijn nadenken het vaak als erger. Probeer lekker te ontspannen en na te denken over hoe je straks wegloopt met een mooi sieraad. In ieder geval moet de pijn die je voelt snel wegtrekken. Indien dit niet het geval is, is het verstandig om dit aan te geven bij ons.

Nadat de navelpiercing is gezet, is een goede verzorging erg belangrijk. In tegenstelling tot vele andere piercings heeft een navelpiercing lang de tijd nodig om te genezen. Gemiddeld is er een hersteltijd van ongeveer 6 maanden. Het wordt afgeraden om de eerste paar weken in chloorwater te gaan zwemmen. Daarentegen kan zwemmen in zout water erg goed werken om infecties tegen te gaan, evenals de piercing schoonspoelen met een zoutoplossing.

Het is ook af te raden om broeken met een hoge taille te dragen. Door de rand van de broek kan de piercing in de verdrukking raken met alle gevolgen van dien. Daarnaast is er ook een verhoogd risico dat de piercing blijft haken. Het kan zelfs gebeuren dat de piercing uitscheurt.

In ieder geval kan het altijd gebeuren dat de wond die de piercing in feite achterlaat toch gaat irriteren of zelfs ontsteken. Het is verstandig om in alle gevallen alert te zijn. Een slecht verzorgde navelpiercing kan flinke littekens veroorzaken, of in het ergste geval kan de infectie tot ernstige gezondheidsproblemen leiden. Wees er bij problemen snel bij om dit te voorkomen door contact op te nemen met ons of uw je huisarts.

Dermal piercing

Micro dermal anchor

inked by sj dermal in de vinger.jpg

Normaal gesproken wordt er bij het zetten van een piercing een gaatje gemaakt door de huid of kraakbeen. Het sieraad is vervolgens aan beide kanten van het gaatje zichtbaar. Bij een microdermal is dit niet zo. Hier wordt een kleine implantaat onder de huid geschoven. Op het deel dat boven de huid blijft uitsteken wordt een knopje geschroefd. Na de behandeling is alleen deze zichtbaar.

 

Dankzij de microdermal piercing kunnen er nu op vrijwel alle plekken op het lichaam piercings gezet worden. Met de normale piercingtechnieken is dit niet mogelijk op plekken waar de huid dicht op het bot ligt. De piercer kan dan geen grip krijgen op een huidplooi waar de piercing doorheen geprikt wordt. Indien dit toch gebeurt, is de kans groot dat de piercing vanwege de grote druk die ontstaat uitgroeit. Met een microdermal is deze druk een stuk kleiner, waardoor kans op uitgroei vermindert.

Microdermal laten zetten

Het laten zetten van een microdermal duurt niet lang, en wordt door veel mensen als minder pijnlijk ervaren dan het zetten van een gewone piercing. Het is echter geen volledige vervanging ervan.

Je kunt het zelf goed testen of je een Microdermal of andere piercing kan zetten door te kijken of je een goed stuk huid tussen je vingers kunt pakken. Zo ja, dan kun je ook kiezen voor een surface piercing. Bij deze type piercing wordt het sieraad door een huidplooi gestoken, bijvoorbeeld bij de navel. Een voorbeeld waar zowel microdermals als surface piercings worden gezet is de onderbuik. 

Microdermals hebben wel een nadeel. Ze zijn namelijk niet zelf te verwijderen. Waar je een andere piercing simpelweg losmaakt en verwijdert, kan een microdermal alleen door Inked By SJ of huisarts weggehaald worden. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van jouw piercing. Inked By SJ staat altijd open voor al uw vragen. Wij zullen samen met u kijken of een microdermal de enige optie is, of dat er ook andere opties zijn.

Plaatsing van een dermal gaat als volgt:

De plek waar de piercing moet komen, wordt afgetekend en goed schoon gemaakt. Dan wordt er een gaatje van ca. 2 mm gemaakt in de huid met een punctienaald. Door het gaatje wordt een titanium voetje onder de huid geschoven. Bovenop dit titanium voetje / plaatje wordt daarna een mooie piercing geschroefd. Binnen een minuut ben je klaar.

 

De piercing zelf kan gemakkelijk vervangen worden door simpelweg het sieraad los te schroeven en er een ander voor in de plaats te doen. 

Nazorg van een Dermal anchor

Het sneetje dat tijdens de behandeling gemaakt wordt, heeft tijd nodig om te genezen. Ook zitten er in het voetje van de piercing een paar gaatjes. Deze zijn er zodat de huid erdoorheen kan groeien, en het voetje daardoor beter op zijn plek houdt. Een volledig herstel duurt ongeveer vier tot zes weken.

Wij zullen je alle informatie die je nodig hebt meegeven. Hier staat bijvoorbeeld in dat je tijdens de genezing zoveel mogelijk van de piercing af moet blijven. Twee keer per dag moet je de piercing schoonmaken met aftercareproducten.

Was van tevoren eerst goed je handen. Let er ook op dat je niet achter je piercing blijft haken bij het aan- of uittrekken van kleding. Het kan dan gebeuren dat de piercing uitscheurt. Na genezing is de kans minder groot, maar houd er rekening mee dat het ook daarna kan gebeuren. Bent u blijven haken en twijfelt u of het nog goed zit? Ga er dan mee terug naar de piercer of uw huisarts.

Vlak na de behandeling zal de plek iets rood zijn en kan het wat gevoelig aanvoelen. Na een paar dagen zal dit wegtrekken. Blijft de plek erg rood, doet het pijn en komt er vocht uit, neem dan direct contact op met de piercer of huisarts. De piercing is dan ontstoken en moet gelijk behandeld worden.

Microdermal piercings zijn goed te combineren met een tattoo. Zo kan bijvoorbeeld bij een tekst de piercing op een uiteinde van een letter komen. Bij tatoeages van dieren kunnen de ogen vervangen worden door een piercing. Door de combinatie krijgt het geheel een hele andere uitstraling.

Tepel piercing

FullSizeRender-6_edited.jpg

De tepelpiercing wordt gezet in de tepel zelf. Omdat de tepel zich kan intrekken, wordt de piercing zo dicht mogelijk tegen de tepelhof aan gezet. De tepelhof is het gekleurde stukje huid rondom de tepel. Meestal komt het sieraad horizontaal te zitten, maar elke richting is mogelijk. Je kunt zelfs meerdere piercings in één tepel laten zetten.

 

Bij het piercen van het gaatje is het belangrijk dat de tepel goed gedesinfecteerd wordt. De plek waar de piercing moet komen wordt daarna met speciale inkt afgetekend. Daarna zal de piercer de tepel vasthouden met een speciale klem. Zodra deze goed zit, wordt er een naald door de tepel heen gestoken, en kan het sieraad erdoorheen gehaald worden.

 

Dit sieraad kan een barbell (een kort staafje met aan beide kanten een bolletje), of een captive bead ring (een ringetje met een bolletje) zijn. Na de genezing kan deze vervangen worden voor iets anders, bijvoorbeeld door een tepelschild (een barbell met een extra versiering om de tepel heen).

De tepel is een erg gevoelig lichaamsdeel. De prik van de naald kun je flink voelen, maar dit trekt over het algemeen snel weg zodra de piercing erin zit. De tepel zal daarna nog een paar dagen wat gevoelig zijn, al hoeft dit niet onprettig te zijn. De stimulerende werking van de tepelpiercing werkt gelijk.

Er zijn manieren om de pijn tijdens het zetten te verzachten. Piercen wordt in principe zonder verdoving gedaan, maar je kunt er wel van tevoren naar vragen. Als je erg bang bent voor de pijn, kun je je het beste zo goed mogelijk door ons laten informeren .

We staan open voor al uw vragen, zullen u geruststellen en vertellen wat u wel en niet moet doen. Nadenken over de pijn maakt het sowieso altijd erger, dus denk liever aan het plezier dat je later van je piercing zult hebben.

Na het zetten van de tepelpiercing zul je vrijwel direct wat merken van de stimulerende werking ervan. Het is wel belangrijk om niet te hard van stapel te lopen, en de piercing goed te verzorgen. Een volledig herstel heeft gemiddeld drie tot negen maanden de tijd nodig. In die tijd moet het wondje vooral goed schoongehouden worden. Gebruik hiervoor de instructies en aftercareproducten.

Een goede nazorg voorkomt dat de piercing wordt afgestoten, of dat er ontstekingen ontstaan. In ernstige gevallen kan een infectie leiden tot verwijdering van de borst (bij een vrouw) of andere ernstige gezondheidsproblemen. Dit komt niet vaak voor, maar het is om deze redenen zeer verstandig om de verzorgingsinstructies van ons op te volgen. Mochten er toch problemen ontstaan, neem dan zo snel mogelijk contact op met Inked By SJ of de huisarts. Bij een snelle behandeling is de kans op ernstige problemen klein.

Borstvoeding

Als vrouw kun je je afvragen of een tepelpiercing het geven van borstvoeding belemmert. Bij een slechte genezing kunnen de melkbuisjes geblokkeerd raken door littekenweefsel, maar als de piercing goed wordt gezet en goed geneest zijn er geen problemen. De melkklieren worden niet aangetast, en de buisjes blijven vrij om de melk door te laten. In principe kun je de piercing zelfs gewoon inhouden tijdens het voeden, maar het is wel sterk aan te raden om hem even uit te doen. Je baby kan door het sieraad problemen hebben met zuigen of zijn mond bezeren. In ernstige gevallen kan de piercing zelfs losraken en stikgevaar opleveren.

 

Het is echter niet aan te raden dat de piercing tijdens de genezing regelmatig verwijderd wordt. Om die reden worden tepelpiercings niet gezet bij zwangere of borstvoeding gevende vrouwen. Het is voor vrouwen dus erg belangrijk om een goed moment uit te kiezen voor het zetten van een tepelpiercing.

LET OP!!!

Inked By SJ zet buiten de tepelpiercing geen andere erotische piercings.

Piercen bij vrouwen tijdens de zwangerschap word niet gedaan.

Piercings worden enkel boven de 18 jaar geplaatst, onder de 18 jaar alleen met toestemming van één van de ouders. Neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee. In geval van twijfel kunnen wij hierom vragen. De ouder en het kind, moeten zich beiden legitimeren. Eén van de ouders moet tekenen voor goedkeuring.

Voor meer informatie omtrent hygiëne kunt u ons altijd contacteren of de pagina van de

  FOD Volksgezondheid raadplegen.

Bij iedere piercing krijgt u bij ons een formulier met alle nazorginstructies.

Mochten er ondanks onze uitleg op deze pagina nog altijd vragen zijn dan staan we ten alle tijden tot uw beschikking voor aanvullende informatie.

U mag ons altijd contacteren op het nummer:

+32(0)499729371

Wij verwelkomen u graag in onze shop:

Inked By SJ | Rooshaegenweg 27 | 3630 | Maasmechelen

bottom of page