Info Piercings
Als dit u eerste piercing wordt raden we u aan om alle informatie op onze pagina's
hierover goed door te lezen.
Let op!! Wij piercen vanaf 16 jaar, in bijzijn van ouder of voogd.
Als je 18 jaar of ouder bent heb je geen toestemming of begeleiding nodig.
Op deze pagina willen we u helpen bij het kiezen van de juiste shop.
Daarnaast geven we u alle informatie die u moet weten als u een piercing door Inked By SJ wilt laten zetten.
Op zoek naar een betrouwbare piercing shop?
Het is belangrijk dat u zich comfortabel voelt in de shop, en dat u vertrouwen heeft in de deskundigheid van de piercer. Hier zijn nog een aantal andere tips waar u op moet letten als u een piercing shop bezoekt:
-
De shop moet schoon, netjes en goed verlicht zijn.
-
Alle instrumenten die worden gebruikt en in contact komen met je lichaam moeten steriel zijn.
-
De sieraden moeten steriel zijn.
-
Naalden en sieraden moeten in een steriele oplossing / zakje blijven totdat ze daadwerkelijk gebruikt worden.
-
Durf al uw vragen die u heeft aan de piercer te stellen?
-
Een verantwoordelijke shop geeft u informatie over wat u kunt verwachten van het zetten van de piercing, de risico’s die eraan verbonden zijn, hoe u de piercing moet verzorgen en wat u moet doen bij infecties of allergische reacties.
Praktische informatie
Wij plaatsen verschillende (body)piercings, waaronder ook microdermal piercings. Bij ons kunt u terecht met al uw vragen en ontvangt u vrijblijvende informatie. Wij zullen u ten alle tijden zal je op uw gemak stellen en u voorzien van alle ins and outs die u nodig heeft om de juiste beslissing te nemen.
Vanaf welke leeftijd mag ik een piercing nemen?
Aangezien wij vinden dat het zetten van een piercing een goed doordachte keuze moet zijn hanteren wij een strenge leeftijdsgrens. Wij piercen vanaf 16 jaar en ouder. Hou er wel rekening mee dat er van 16 tot en met 18 jaar alleen gepierced wordt in het bijzijn van een ouder of voogd. Bij twijfel hebben wij ten alle tijden de eindbeslissing en mogen we het plaatsen van de piercing weigeren.
Prijzen
Kijk voor meer informatie kunt u een email sturen met uw vraag naar info@inkedbysj.com of een WhatsApp sturen naar 0499/72.93.71
Openingstijden
Wij zijn 5 dagen per week geopend voor advies en vraag. Enkel op afspraak.
Houd rekening met eventuele kleine wachttijden.
Hygiëne
Wij houden ons aan de richtlijnen van de FOD Volksgezondheid. Wij werken alleen met de beste kwaliteit materialen en uitsluitend in een steriele werkomgeving. Wij gebruiken gesteriliseerde en disposable materialen die na eenmalig gebruik worden weggegooid. Al onze producten en materialen komen van groothandels met de hoogste kwaliteit en die voldoen aan alle Europese keurmerken. Ook hier zit alles steriel voorverpakt om risico’s te verminderen.
Persoonlijke hygiëne is een vereiste voor een goede en voorspoedige genezing.
De Piercing
Wellicht de meest bekende piercing zijn de gaatjes in de oorlellen. Andere piercings werken volgens hetzelfde principe. Met behulp van een piercingnaald wordt er door de huid heen geprikt, waardoor er een gaatje ontstaat.
Door dit gaatje wordt een sieraad gestoken.
Oorsprong van de piercing
Oorbellen komen al duizenden jaren voor. Bij de Egyptische Farao’s zijn de eerste oorbellen gevonden in het graf van Thutmose IV. Hij leefde tijdens de 18de dynastie van Egypte (1550-1295 voor Christus). De beroemde ijsmummie Ötzi de ijsman leefde ongeveer 5300 jaar geleden en had naast vele tatoeages ook gaatjes in zijn oren.
Niet alleen oorbellen bestaan al heel lang. Bij de Papua’s in Nieuw-Guinea werden bij jongens de neusschotten (septum) doorboord als onderdeel van het overgangsritueel waarbij de jongen een man werd. In Ethiopië plaatsen ook vandaag nog de vrouwen bij de Suri schotels in hun lippen. De Maya’s lieten hun tong doorboren voor rituele doeleinden en het tonen van mannelijkheid. Er zijn ook verhalen dat Romeinse soldaten hun borstplaat vastmaakten aan hun tepelpiercing, maar het is niet bewezen of dit waar is. Sinds de 16de eeuw is de neuspiercing bij meisjes een belangrijk onderdeel van de Indiase cultuur.
In de westerse wereld is de piercing door de eeuwen heen voor verschillende doeleinden gebruikt. Men gaf er onder andere rijkdom en status mee aan. In de tijd van de slavernij kregen de slaven een oorbel waaraan met kon zien wie zijn of haar meester was. Het voornaamste gebruik is echter toch dat men het mooi vond, vooral de oorbel.
Bij een vrouw mochten een paar oorbellen niet ontbreken in haar juwelenkistje.
Ondanks dat de verschillende soorten piercings terug te vinden zijn in verscheidene culturen over de hele wereld, is het piercen zoals we dat vandaag de dag kennen iets wat in de jaren ’90 van de vorige eeuw is opgekomen. Er werden nieuwe en veiligere technieken en materialen ontwikkeld. Deze ontwikkeling nodigde mensen uit te experimenteren met wat er mogelijk was. Van daaruit zijn piercings in een rap tempo populair geworden.