top of page

Materiaal Informatie 

Bij het kiezen van uw oorstekers en oorbellen, is het de moeite waard aandacht te besteden aan de juiste en beste materialen. Bij nieuwe oorgaatjes helpt u  het genezingsproces met goede materialen. Ook kunt u allergische reacties vermijden, als u niet als eerste oorbellen materialen gebruikt waarvoor u allergisch bent. We raden in het algemeen te onthouden van kobalt met de schadelijke zware metalen, lood en cadmium of ook schadelijke metalen oorbellen. In de winkels van de onze partners kan men u hierover uitvoerig raadplegen.

Studex-oorbellen en -oorringen zijn verkrijgbaar in de volgende materialen:

 

  • Echt goud, 18 Karaat (750), in geel en witgoud

  • Echt goud, 14 Karaat (585), in geel en witgoud

  • Titanium

  • Chirurgisch staal

Alle Studex oorstekers en oorbellen zijn hypoallergeen, nikkelafgifte-, lood-, kadmium- en kobalt-vrij.

Zij in overeenstemming zijn met de EU-richtlijn voor nikkel, alsmede de richtlijnen van de Amerikaanse FDA (U.S.A.  food and  Drug Administration).

Wat betekent eigenlijk “nikkelafgiftevrij”?

Nikkel  komt in het dagelijks leven van vandaag in veel plaatsen voor. Het kan bijvoorbeeld worden gevonden in juwelen, brillen frames, horloges, ritsen, knoppen, gespen of in een schaar. Elke staal bestaat altijd uit nikkel en andere materialen. Nikkel wordt zelfs opgenomen in sla en chocolade.

 

Heel goedkope mode-sieraden kunnen soms vrij sterk nikkelhoudend zijn. Omdat sommige mensen allergisch voor nikkel zijn, werd in de EU nikkel-richtlijn geregeld, hoeveel nikkel per week mag worden afgegeven aan de huid.

Dit is maximaal 0,2 microgram (dat wil zeggen 0.2 miljoenste van een gram) per vierkante centimeter per week voor oorbellen.

 

Alle oorstekers en oorbellen van Studex zitten aanzienlijk onder deze referentiewaarde en dienovereenkomstig nikkelafgiftevrij.

Wat is “chirurgisch staal”?

Het chirurgisch staal dat door Studex gebruikt wordt is een roestvrij staal met de omschrijving  316L .

Net als alle soorten staal bevat dit staal nikkel. De nikkelafgifte van onze oorstekers en oorbellen blijft duidelijk onder de maximale waarde van de EU richtlijn , zodat ze als nikkelafgiftevrij aangeduid worden en geschikt zijn als eerste en volgende oorbellen. Dit staal wordt ook gebruikt in de geneeskunde, bijvoorbeeld voor chirurgische implantaten,

die een leven lang in het menselijk lichaam blijven, zonder schadelijke bijwerkingen.

Wat betekent het nummer 585 bij 14 karaat goud of bij 18 karaat goud het nummer 750?

Oorspronkelijk, werd de mate van zuiverheid van goud opgegeven in karaat. In het metriek stelsel, is vervolgens geconverteerd naar alcohol waarden. 585 of 750  wijst op het percentage van puur goud naar 1.000 delen van legering in gewicht (niet in volume). Bij 14 karaat goud zou bijvoorbeeld 585 van 1.000 gram zuiver goud legering, met 18-karaats goud 750 van 1.000 gram (zo’n driekwart) van de legering van puur goud zijn.

Afhankelijk van de fijnheid van het goud geldt hoe hoger, de rijker de gouden kleur.

Geelgoud is een geel goud legering, bestaande uit fijn goud (puur goud), zilver en koper.

De aandelen van de respectieve materialen bepalen de kleur.

Wit goud verwijst naar legeringen die nog steeds ontkleurende andere metalen zoals Palladium of zilver,

als toevoegingen werden toegevoegd naast fijngoud.

Afhankelijk van de verhoudingen van de toevoegingen, is de kleur witachtig tot Pale naar grijs.

Alle Studex-oorbellen van geelgoud of witgoud zijn eveneens nikkelafgiftevrij.

Titanium is een natuurlijke materiaal dat is zeer goed bestand tegen corrosie, vast en relatief licht is.

Medische Titanium wordt gebruikt voor kwalitatief hoogwaardige chirurgische implantaten in de geneeskunde.

Het is ideaal voor oorbellen en oor piercings, omdat het is niet giftig is, reacties met de lichaamschemie ondenkbaar zijn en ook het voordeel van een snellere wondgenezing biedt.

Voor Studex oorbellen wordt een titanium legering gebruikt Graad 23 (ook genoemd 6AL4V-ELI). Deze legering heeft een hoge zuiverheid en hoge weerstand taaiheid zonder broos, alsmede een hogere glans in vergelijking met andere legeringen. Deze legering rang is geschikt voor een permanent verblijf in het lichaam en nikkel-vrij.

Onze Studex titanium stekers ondergaan bovendien een speciale gepatenteerd proces dat zorgt voor een gesloten oppervlak van 99,9% zuiver titaan. Ze kan ook niet corroderen, of vlekkerig worden.

Zo ontstaat ook de nobele licht gouden tot champagne kleur van onze titanium oorbellen.

Hoe geschikt zijn oorbellen gemaakt van plastic?

Oorbellen gemaakt van goedkope plastic ontmoedigen wij onze klanten, vooral als de oorsprong onduidelijk is.

Plastic kan buigen of zelfs versplinteren wanneer het koud wordt. Met merk-oorbellen gemaakt van hoogwaardige materialen zoals goud of titanium, zijn dergelijke kunststoffen niet te vergelijken.

In de winkels van onze Studex partners, ontvangt u niet alleen onze hypo-allergeen,

nikkelafgiftevrije eerste oorbellen, maar voor later ook kwalitatief hoogwaardige goud, platina, titanium of zilver oorbellen.

bottom of page